Thursday, April 30, 2009

part 2 : Peter Answers merebak di kolej

ok.. ni sambungan daripada story ape yang berlaku pada aku di bahan kan oleh si Peter itu.. benda ni x stop kat situ je.. walau pon aku sudah mengetahui cara2 penggunaan Peter itu, lalu aku mengamalkan puaka tersebut untuk mengenakan geng2 aku kat Kolej Ibrahim Yaakob tu.. haha. ni kira episod balas dendam la. hmm so aku start memulakan operasi aku ari rabu hari tu.. mangsa pertama aku adalah Shuhaizi (nama sebenar). dia yang berminat sangat dengan benda ni.. kitorang mula2 touch pasal benda ni waktu dalam kereta pulang ke kolej selepas makan2 n shoping barang dapur (berasapkah dapur??) bersama dengan geng2 harimau berantai yang lain (nama ni dorang yang bagi) iaitu fuad dan caet.

antara perbualan dalam kereta pada ketika itu:

fuad : weh korang dah pernah dengar x pasal Peter Answers??

aku : ooooo.. benda tu ke, hmm dah. nape?

fuad : weh.. kalau korang nak tau.. benda tu boleh jawab apa yang kita tanya dengan tepat (sungguh beria-ia skali memberikan penerangan.. aku diam je time tu.. sebab dari cara si fuad ni cakap.. macam dia dah tau trick benda tu)

aku : haah. betol2. aku dah try dah memang benda tu betul (cuba menyokong)

apalagi time tu si kawan aku lagi 2 orang ni, shuhaizi n caet pun macam terpegun seolah-olah nak juga try benda tu.. so sampai kat kolej terus pergi ke bilik member aku ni (bilik shuhaizi). apa lagi buka terusla web tu. aku lepak blik dia malam tu. si caet plak lepak bilik fuad untuk buat jumpa si Peter tu.

so soalan pertama yang aku taip.. where is shuhaizi's hometown?
peter jawab: kedah. ye memang betol. ape lagi member aku tu.. terkejut berokla.. aiyoooo (lebih kurang macam ni la dia terkejut..gambar hiasan)

bila intro je dia dah excited, aku pancing lagi la mamat nih.. syok betul kenekan orang (hehe.. dalam hati macam ni la dulu waktu aku kene ngan nabil..ishh.. tapi xde la sampai cam beruk kat atas tuh.. hushhh). next question. dia plak taip. dia tanya siapa mak dia. motif?? skali kuar nama nama orang lain. mau x sedih tau diri tu cuma anak angkat. hehe.. jangan marah shuhaizi =PMySpace. hmm bila je si peter tu xnak jawab soalan mamat ni.. dia pun pelik la.. aku pun sabar kan dia.. aku goreng2 la mamat nih.. aku cakap kalau nak buat benda ni ko kene sabar.. kene fokus.. so aku take over laptop dia. aku taip la soalan2 lain.. 1st2 tu aku tanyala soalan2 basic macam kos dia ape, kira more tu general punya soalan la.. then macam biasala.. si Peter yang hebat(hebatkah?) tu memberikan jawapan yang sangat tepat.. then si mamat ni plak dah makin syok.. yess!! aku berjaya.. hahaha... sian ko.. hehe sori.. so soalan demi soalan kitorang tanya. sampai la soalan pasal future. apa lagi kalau orang laki.. tanya pasal girlfriend la... bila kawin.. kawin ngan siapa.. orang mana.. ni semua member aku ni punya idea. dia desperate sangat.. maklum la xde awek lagi.. haha.. dia takut nanti kawin mak bapak dia yang uruskan.. haha.. dah macam cerita orang dahulu kala.. so aku pun mengeluarkan la idea2 jahatMySpace yang terbuku dalam otak nih.. aku create la nama, tempat tinggal blaja kat mana, 1st jumpa kat mana.. n macam2 benda.. haha.. hebat la ko anuar (eceh...) so bila tau semua tu.. mamat ni jadi happy tetiba.. nasib baik malam tu aku x la berapa jahat sangat.. kira sebab kawan, aku letak la.. minah tu dari golongan2 yang ok.. kalau ikutkan otak jahat aku.. mau aku x letak awek future dia ni ntah bibik mana2, pastu umur ntah berapa tahun... mau x sedih member aku nih..MySpace yang aku musykil plak.. mamat ni semacam percaya giler kat si Peter tu.. dia macam terima je apa yang si Peter tu cakap.. excited haram!!! (oit.. ko x percaya tuhan ke??? eceh.. cakap orang aku pun sama masa awal2 jadi bahan..haha)

member aku nih dah mula la angau!! maklum la.. dah tau hint future awek dia..kahkahkah.. aku tulisla.. future awek dia tu orang kelantan, tapi skarang tengah blaja kat kedah.. tau x sebab ape aku tulis orang kelantan? sebab member aku nih xtau la.. anti sangat ngan orang kelantan.. ops!!! isu sensitip.. maap orang kelantan.. cuba lagi next Piala FA.. (motif ubah topik??) so bila dia tau future awek dia ni orang kelantan. terus la macam tak dapat kenyataan.. aku pon cakapla kat dia.. supaya dia jangan percaya sangat ngan benda2 nih memandangkan dia seolah2 terpercaya. (aku sebenarnya nak cover supaya xla nampak sangat udang2 kat celah2 mee tu) tapi dia macam dah taksub aku pon biarkan jela.. dari pukul 10 sampai la ke pukul 12.30 malam aku dok balun mamat nih ngan si Peter tu.. wahhh... syok abis.. mamat ni x perasan lansung trick aku. haha.. hebat betol aku!! sampaila aku dah penat.. mana tak nya.. member aku ni.. asyik tanya pasal future awek dia je.. tension aku.. sumpah!!! desperate giler.. (hehe..sori shuhaizi.. nanti raya aku mintak maap betol2) so oleh kerana kepenatan, lalu aku pon cakap la. nak balik.. aku pesanla kat dia.. jangan taksub sangat.. bahaya.. takut si Peter tu nanti dok kat bilik dia tak nak keluar.. haha.. aku bukan ape.. dia ni terlalu percaya sangat yang benda2 ghaib dah pandai gunakan teknologi..haha.. cuma tungu masa je benda2 tu nak touch otocad, sketchup bagai buat desigmm... aiyooooyooo.. kalau ada bagus gak.. leh upah dorang mintak tolong (boley??)

tu baru je story ape yang berlaku bila aku jadi pengantara antara peter ngan shuhaizi.. x citer lagi ape yang berlaku kat bilik kawan lagi 2 orang tu.. dorang siap main benda tu kat bilik budak india.. yang tukang pengantara si fuad and dak india tu (siapa budak india tu??? ntah.. selvam kot..haha) kes dorang lagi dasyat.. siap tutup2 lampu bagai.. bermotifkan supaya benda tu nampak real.. ape lagi mangsa dorang si caet.. memang
!!!! la... haha.. and sorang lagi budak india.. maybe ranjeeta kot.. haha.. turut sama join n xtau lansung pasal game tu.. lalu bermula la episod keliwon dorang tu.. dorang xde la jiwang sangat tanya pasal future awekla.. segala bagai, dorang more tu tanya kat mana peter, soalan2 yang agak menakutkan..MySpace dalam bilik tu ada 4 orang. dorang tanya kat peter.. ada berapa orang dalam bilik tu.. peter jawab 5 orang.. haha.. wa.... seram siot!!. member aku si caet ni dah mula la pucat.. haha.. padan muka.. kahkah.. pastu si budak india a.k.a selvam pon tanya lagi siapa si peter ni? means nama sebenar dia la.. perempuan ke laki. peter jawab.. dia tu sebenarnya perempuan, nama dia isabella. wahh!! motif dorang ni dapat isabella?? yang web Peter tu sekadar platform je kira ala2 nama family la.. haha.. pastu 'isabella' cakap group anak2 peter ni ramai.. maklum la.. ramai yang tengah online jawab soalan Peter tu.. so kene guna banyak la kaki dan tangan. isabella di suruh untuk bantu dorang jawabkan soalan2 peter. wah.. besh nya. dapat isabella..

then next question dorang pun tanya la.. si isabella tu dok mana.. dia pun jawab.. kat sebelah member aku si caet.. haha.. ape lagi la.. member aku ni.. terkejut beruk sangat2.. terus cakap kat si fuad nak balik bilik!! tetiba kat soalan peter tu capat.. hey caet!! tak boleh balik.. kalau x saya akan ikut awak!! wah2.. ape lagi membe aku tu.. oleh kerana terlalu percaya.. dia pun terus duduk balik.. x jadi balik bilik woooo..... haha.. terguling2 aku ketawa bila dengar story nih.. (maybe macam ni kot gambaran muka si caet bila ketakutan.. gambar hiasan)
so sampai pelbagai soalan di tanya.. dan atas timbangrasa antara budak india itu dan fuad yang menjadi dalang, maka terkeluar la statement kat Peter tu.. ok.. caet.. anda boleh balik. ni pon sebab si caet tu dah memang cuak tahap puaka tebing biru. kesian. jadi caet pon balik la.. nak balik sorang2 ke blok dia.. takut.. woo.. haiyoo.. ni memang dah kes parah.. sampai takut nak balik. pada hal beberapa meter je jarak antara blok., hehe.. maka, terpaksa la si fuad meneman dia anta balik ke blok.. haiyooo.. dah macam ape dah.. so kesian..

aigoo2..aigoo.. besar betol penangan Peter Answer nih.. haha.. sampai boleh memesongkan kepercayaan agama seseorang.. wakaka.. hmm.. tapi xpe.. jangan terlalu over plak.. sekadar suka2 tiada salahnya. juz nak mengisi masa lapang n release tension di kala waktu exam ini..haha.. so lepas ini, aku akan terus mengenakan orang2 yang tak bersalah.. hahaha siap la korang..

p/s : ibu2 yang sedang menyusukan anak dah boleh main game nih, mana2 yang bermulut puaka pon dah boleh la kenekan game puaka ini kepada mereka2 yang bukan dari kategori puaka. n plus game ni boleh di mainkan dalam pelbagai bahasa.. heehe.. selamat mencuba!!!

tertipu dan menipu

salam semua...

geng2 semua pernah dengar x Peter Answers?? kalau pernah xpe.. tapi kalau belum dengar.. haha.. mari baca.. dan jangan biarkan diri anda tertipu lagi.. hal ini kerana(cewah ayat) benda ni hanyala penipuan semata2.. masa hari isnin (27 hb April).. aku lepak2 la ngan member archi kat studio.. bukan apa.. buat assigmem yang tertunggak.. so en nabil tetiba memperkenalkan kepada kami satu game kot.. ala2 magic.. time tu jam dah pukul 12 malam.. (oit anuar buang masa je..haha) tapi kerana excited sangat ngan benda tu.. aku pun join la encik nabil bersama dengan studio mate2 yang lain, duduk kat luar studio tgok skrin laptop encik nabil ini. aku, dalila, charm, n justin, seperti orang yang kene pukau dengar la brief encik nabil ini.

aku cuba menulis balik dialog dorang walaupon x sama, tapi ala2 la:

encik nabil : kalau korang nk tau, ape yang korang tanya sume dia akan jawab dengan betol.. asalkan benda tu kita semua leh nampak n real la.

aku : yok2 je.. cuba try..(tercengang n rase cam x percaya)..MySpace

pelakon2 lain semua menyokong kata2 aku..

encik nabil : ok.. jap eh aku tunjukkan.. ok.. skarang ni korang create satu soalan ape2 la then kita semua kene tahu jawapan tersebut, tengok apa yang peter ni jawab..

so time tu kitorang bagila soalan basic, siapa duduk sebelah nabil-sebelah kanan (semua soalan di nyatakan dalam english).. kebetulan time tu akak Charm kita duduk betol2 kat sebelah nabil..
then Peter jawab.. Charm... (siot camne dia boleh tahu???) MySpace
aku time tu memang terus jadi excited, n nak tanya next soalan.. korang bayangkan soalan dalam laptop(maksud aku si Peter tu) leh bagi jawapan yang tepat siap ngan nickname tu betul.. dahsyat woo.. bukan ada mata pon laptop tu..
so rasa tak puas hati.. tanya 2nd question.. siapa duduk sebelah kiri en nabil... then Peter jawab...... justin... (dalam hati aku dah cuak.. serius how come benda tu boleh tau) aku dah mula la terbayangkan hantu la, jin, jembalang, toyol(lagu aznil) ntah2 benda2 semua tu kot yang membantu Peter untuk bagi jawapan tepat.. time tu jam dah pukul 1 pagi. ataupun benda tuu... memang ber'PUAKA'.. MySpace

arghh.. aku tetap x puas hati.. aku nak tanya lagi.. then en nabil pon bertanya soalan lagi.. soalan demi soalan.... yang kebanyakannya memberikan jawapan yang tepat.. cam HARAM..
sampai satu soalan, APAKAH WARNA BAJU ANUAR?,
Peter jawab: Putih..... (siot.. perut aku dah kecut.. memang sah benda tu ada........adala)

cet2... apekah Peter itu...

(T_____T)

kemudian aku pun amikla link web tu..
aku try sendiri tanya soalan kat laptop aku, apa yang musykilnya, kenapa bila aku tanya dia x nak bagi jawapan?? konpius.. tapi xpe.. COOL beb.. aku tanya lagi next question, tapi si Peter ni bagi alasan penatla.. dia cakap aku x percaya kat dia la.. then dia ada cakap aku cuba untuk membuktikan dia la.. ape la.. ape hal plak mamat Peter ni.. motif dia kata penat segala bagai.. padahal benda tu online je.. bukan apa pun (aku pun sengal pegi marah komputer..haha)

aku pun tanya la encik nabil, kenapa bila aku tanya, dia xnak jawab, tapi bila encik nabil tanya, dia boleh plak jawab... grrrrrMySpace... (lepas geram di era jap)

nabil pon wat la muka2 pelik dia tuh (walaupun sebenarnya dalam hati dia tengah ketawa besarMySpace kat aku..hahah.. padan muka ko). dia pon mintak la soalan yang aku nk tanya. nabil type then send soalan. pastu si Peter pon bagi la jawapan.. perghh memang tepat.. pelik2!! kenapa nabil boleh dapat jawapan, aku tak dapat...

oleh kerana geram pada ketika itu.. aku pun terus la type kat bahagian soalan, walaupon ape yang aku type nih, bukan la soalan. aku melepas geram di situ . aku tye F#*^ you Peter!!!
tau x ape dia jawab.. sori.. i'm too tired. do not disturb me!! (ak:WTH!!)

geram2 aku time tu pon masa nak balik ke kolej pon takut gak. yela dah pukul 2 pagi. plak tu terpikir pasal si Peter tu, cmne la dia boleh tau banyak benda pasal kitorang..(famos kah kami??), so bermula la episod ketakutan ala2 cerita jangan pandang belakang. time tu plak aku sorang je yang nak balik. geng2 lain semua nak sambung wat keje. x nak balik. so aku pon memberanikan la diri ini. moto aku park kat lorong depan surau.. berjalan seorang diri (dalam hati tuhan je tau). SUNYI. aku mula la terpikir benda bukan2. walaupun nama je surau. tapi ada story hantu gak kat situ.. and dah ada orang jumpa.. arghh.. COOL beb. start je enjin, terus aku blah balik kolej. on de way balik.. ape lagi mulut aku terkumat kamitla membaca surah2 and ayat al-quran. kepala aku tegak je tak toleh kiri kanan. haha.. sangat kelakar!!

walaupun skarang ni aku tau cmne benda si Peter tu leh dapat jawapan, bila aku terkenangkan balik benda tu.. alamak... aku nih.., cam budak2 plak.. hahaMySpace

hari keesokkannya plak aku pon cakap la kat member2 studio yang lain pasal benda nih.. time tu semua orang nak cuba.. ramai la plak yang interested.. penat en nabil melayan..(haha padan muka ko..hehe) so cam biasala.. soalan2 dikemukakan. sampai la satu ketika di mana tektik kotor yang di gunakan en nabil ter'kantoi'. si lew dapat detect. ape lagi kecohla satu studio.. hahaha. (keadaannya seperti tengah menyokong kemenangan selangor terhadap kelantan.. motif??), aku plak time tu memang kene 'bahan' la.. yela.. terlalu beria-ia sangat percaya benda tu.. redha je la..

so korang try la visit si Peter ni.. (click pada Peter) try dulu.. hmm dah dapat tektik dia..
ape lagi.. kenekan orang len la.. haha..

p/s: jangan over tau.. bahaya..

amaran : tidak sesuai untuk ibu2 yang tengah menyusukan anak, manusia2 yang bermulut puaka.. takut nanti korang kene carut balik, dan juga mesti kene paham bahasa inggeris.. kerana ia dalam english version

Wednesday, April 29, 2009

malam manifestasi seni 2009

salam semua..

rasa x terlambat lagi kot untuk story pasal malam manifestasi seni UKM 2009 yang berlansung pada 11 April jam 8.00 malam kat DECTAR, UKM

tetiba plak aku rasa nk menceritakan pengalaman pada malam tu..MySpace
(tiada motif)

ok..
1st aku intro dulu la..
Malam Manifestasi Seni ni sebenarnya adalah malam di mana semua pelajar yang mengambil kursus kesenian dan kebudayaan akan membuat persembahan sebagai salah satu ujian untuk pemarkahan exam dorg..
so malam tu.. banyak la group2 yang perform start dari gendang silat,kertuk dan rebana ubi,kompang,bla..bla..bla..sampaila group aku, Tarian Rakyat and lepas tu group Tarian Kontemporari. last skali masuk la Tarian Penutup.

so malam tu, aku perform empat tarian,
Tarian Sambutan(aku x igt da..nama dia)
Tarian untuk Ko-k aku(Zapin Johor Asli)
Tarian Gabungan(lagu Pom Pom Alom)
Tarian Penutup(Lagu Malaysiaku Gemilang)

secara overallnya.. aku rasa keseluruhan performance malam tu ok la..sama macam sem lepas.
adala beberapa group yang memberikan performance yang besh dan harus di puji.
antaranya group Cak Lempong
siap ada penyanyi pengiring lagi.. mmg beshh..
penyanyi dia plak.. mmg jenis sempoi..
x nampak pon gemuruh dia..huhu..

group lain yang perform ok selain dari tu.. group Musik Asli..
suka musik dorang..
cuma penyanyi dia la kot.. menari betol2 macam lalang kene tiup angin..
huhuh.. sori juz ape yg aku rasala..

group Tarian Rakyat dari PPUKM..
dorang sume nih, budak2 medik..
fuhhh... mantap!!MySpace
malam tu dorang wat performance Inang renek..
memang Berenek abis atas pentas...
ASETMySpace tu penting.. performance dorang memang improvela dari semester lepas..hhuhu
cayalah..doktor2 semua..

group aku plak(tarian rakyat).. hmm.. overall ok la..
tapi.. aku rasa maybe boleh wat lg better dari zapin johor asli kot..

then grup Tarian Kontemporari.. pemilihan lagu mmg gempak..
boleh terpegun sekejap..
intro dia beshh.. tapi bila masuk pertengahan dh kurang besh..
aku rasa maybe sebab dress dia kot..
n plus, aku rasa kurang kan aksi pusing2 secara berjemaah tu then digantikan dengan step, maybe boleh jadikan performance lagi mantap kot..
juz my opinionla..

kalau nak di bandingkan keseluruhan performance sem lepas dan sem ni..
tiada beza.. lebih kurang sama je..
cuma tahniahla kepada beberapa group yang perform bagus
yang paling beshh bagi aku adalah group Cak Lempong..tahniah!!

hmm.. nampaknya dah abisla satu tahun aku amik kos Ko-k Tarian Rakyat..
thanxMySpace to Kak Ina yang telah mengajar patik ini yang 'lite' je dalam tarian..huhu
seriusly, aku memang meminati tarian, semua jenis aku minat..
tak kisahla, klasik ke, india, or etnik, moden ke..
cuma kadang2 tu peluang dan kesempatan je tak mengizinkan..
aku dah start menari dari darjah 5 lagi..
start ngan zapin, kemudian blaja inang,joget,asli kemudian pernah perform tarian kipas(tarian cina), tarian india, tarian peribumi sabah and sarawak(yang ni tak banyak sangatla blaja) and beberapa tarian yang aku dah tak ingat.. boria juga tak ketinggalan.
hmm.. memang tarian dah sebati dengan diri aku.. kat mana2la..
kalau aku rasa nak menari, aku menarila..
even kat toilet pon boleh jadi..hehehMySpace(jangan cuba tiru aksi ini)

ok..
berbalik kepada story tadi..
aku nak ucapkan tahniah skali lagi kepada semua group..
kepada group Tarian Rakyat..
semoga berjumpa lagi di acara-acara kebudayaan pada masa akan datang.
korang memang beshhh!!(pose 1)(pose 2)

thanx kepada member2 yang menyokong aku(motif?? mcm artis je..hehe)
yang sudi datang malam tu..(geng2 electra..ekin,muna,aku,tim,shafiq(elektra ke?),roy,nash)

geng2 electra yang perform malam tu(tim,aku,ina..ni kitorang kat studio tarian sebelum performance)


and oso kepada archi-mate2 yang perform malam tu..
majoriti amik kebudayaan.. cayalah korang..

kepada semualah yang tak dapat disenaraikan di sini.. Thanx!!!
MySpace



Tuesday, April 28, 2009

oh tidak..assignment

salam semua...MySpace

kembali kepada mood berblog.ngeee~~MySpace

minggu ni adalah minggu untuk menamatkan riwayat assignment.. terpaksa struggle untuk menyiapkan segala jenis assignment yang tertinggal..
oh.. sungguh banyak..MySpace
tadi dah settle present pasal subjek sejarah.. pasni kene settlekan plak assignment graphic, building services, n report ko-k... plus satu lagi.. model resort 4 internal on 12 may, external 14 may..

hushhh... ni lah dia kalau jadi student architecture..
masuk2 awal sem sampai ke submission final project, fokus giler wat desigmmmm.. tapi bila tang assignment subjek, study subjek, or ape2la yang xde kaitan ngan desigmmm... suma dilupakan.. sume wat last2 minute time exam la nk settlekan sume benda.. last2.. exam ke mana, assignment kemana.. pastu tension.. last2.. layan la muvieMySpace.. wahuahua..
motif???
tiada motif..
result desigmm pon bukanlah gempak sangat.. setakat cukup2 makan..huhu..
hmmm..
bilakah akan berubah attitude ini?
entahla..

biarlah.. asalkan mereka bahagia ngan keluarga2 mereka... (mereka ke aku??)


(wa....rindu pada family)

Monday, April 27, 2009

mengapa masih lambat

salam semua..

apa yang aku nk cakap untuk entry ini adalah
mengenai sistem pengurusan yang menggunakan teknologi
tetapi masih lambat dalam menyediakan
perkhidmatan.

tadi jam 10.15 am
aku sampai di pusanika
aku terus ke pejabat possampai2 je..
fuh..
mmg agak ramai la.. sekitar 20-30 orang camtu

aku pon terus ke bahagian kaunter n amik nombor giliran

1133

tu dia no giliran aku.

no yang sedang diberikan perkhidmatan adalah

1075

dari segi matematik

1133 - 1075 = 58

bermakna yang sedang menunggu giliran adalah 58 orang pada ketika ini..

hmm..
tp yg berada dalam pejabat pos tu aku rasa x la sampai 58 org

ooooo..
maybe ada yang keluar kejap or
makan ke..
hisap rokok ke..
mne2 jela..

ok..
lupakan jumlah orang itu..
ini bukan kelas matematik..

then aku pon terusla mencari pen untuk tulis alamat atas surat aku.

alamak!!! xbawa pen pulak..ish2..
dah satu pembaziran nih..
kene la beli pen baru..
hushhhh... membazir..
walaupun harga pen rm0.80(tu pon yg paling cikai)
tapi bagi aku rm0.80 tu sangat bermakna..
nak2 waktu sekarang yang tengah genting
(almaklum la... dah ujung2 sem)
saving makin berkurangan

settle tulis nama semua..
aku masuk balik pejabat pos tu..
hmm..(tarik nafas)
baru je berganjak dalam 10 giliran
lambatnya..
ak masih boleh bersabar..
tetiba plak..
perut terasa sangat lapar...so...
aku pon terus la ke gerai kat area situ..
makan jap..(makan dengan cepat, takut terlepas giliran)
abis je..
terus aku bergegas ke pejabat pos balik..
baru je berganjak dalam 4-5 nombor..
so maknanya nombor giliran sekarang adalah 1180 yang sedang di layan..
ok..
aku terus amik seat then sambil2 baca paper kosmo yang aku beli..
buka je page nombor 3..
tajuk dia

"punca ramai pesakit menunggu tetapi tidak di panggil masuk"
TANGKAP DOKTOR BACA AKHBAR

tu dia..
timbalan menteri wilayah persekutuan,
Datuk M. Saravanan tangkap doktor yang curi tulang waktu bekerja!!

ish2.. ape nk jadi????
sampai menteri tangkap doktor pemalas..
macammana nih??
dah la kat doktor tu bekerja bahagian kecemasan..
ramai plak pesakit sampai kene tunggu satu jam utk dapatkan 'service'
bukan seorang kene tangkap.. 2 orang plak tu!!

hushh.. PEMALAS!!
aku pun selak2 la page kosmo tu sampai abis..
sampai la ke sukan..
tahniah selangor tewaskan kelantan
MySpace
(sempat plak iklan)

aku tengok jam.. pukul 11.30 a.m
fuhh.. dah satu jam suku aku kat sini..
giliran baru je 1090
kenapa lama sangat service dorang??
aku still boleh bersabar..
sampai la jam 12.30 tghari..
baru giliran 1110
dah 2 jam suku aku kat dalam nih..
lama giler!!

aku heran la kenapa banyak kalau service sesetengah company kerajaan
selalu lambat..
cth 1 tadi yang pasal hospital tu..
cth 2 ni hah.. pejabat pos..
dah dua jam duduk dalam nih..
mana x lambatnya..
kaunter ada 5..
tp yg beroperasi cuma 2 je..
lagi 3 kaunter buat ape???

kalau korang tengok kat resit nombor giliran..
kat bawah ada tulis..
'sila duduk. anda akan di layan sebentar lagi'
aku ulang balik

ANDA AKAN DI LAYAN SEBENTAR LAGI

sebentar ke????
kan bagus kalau di ganti dengan

ANDA AKAN DI LAYAN DUA JAM LAGI

boleh la kita wat keje lain kn??
benda2 mcm nih dah lama dah berlaku..
tp masih lagi x berubah..
so bila agaknya nk berubah??

tepuk dada tanya selera!!

sleepaholic..

salam..
malam ni boleh dikatakan TOUR bg aku utk mem'blogging'
(walhal ntah ape yg dimerepekkan)
haha..
sebab apa??

sebab

aku dah ketiduran
(ni kot gaya2 aku time tido..hhehe)

TIDO/TIDUR/SLEEP/TDO
(n segala ejaan yg berkaitan)

ketiduran yg kurang melampau sangat..

dari pukul 12 malam tadi sampaila pukul 6.45 petang td..

ingatkan nk cukupkan marathon ini sampai ke pukul 12 malam..
tapi bila mengenangkan perut aku ini dah menyanyikan lagu-lagu zapin remix keroncong

aku pon paksa diri aku ini yang hampir melekat dengan tilam..
bangun mandi..
siap2 untuk solat maghrib..
n bersedia untuk ke kafe.

ok!!
kembali ke cerita asal..
so disebabkan faktor2 itu..
maka aku pon dah x boleh tidor la malam ini..

xtau nk buat apa..

study for exam???

apekah exam itu??

haha!!

paper killer dah abis..
tinggal paper 'lite2 jer'
tu pon ape je
2hb ni paper ko-k
n 6hb paper environment n services

so

aku mmg free sgt2..

makan,tido,muvie,merempit,lepaking,
dan bermacam-macam xtvt lagi
p/s=(mcm2 xtvt=xtvt yg x berpaedah)

so di saat2 ini lah aku mengalami sindrom ketiduran
bangun entah pukul berapa.

syok tu tido..
haha..
kesian senior aku and rumate ak..
haha

senior aku..
dorg masih berdesigmm lagi..

rumate aku
masih berstudy lagi

tula..
masa aku sibok berdesigmm
dia menjalani kehidupan yang boleh tengok muvie(kehidupan yg agak bahagia)

sekarang bila aku dah abis desigm
dan mula menjalani kehidupan yg agak bahagia..
dia sibok blaja pulak
haha..
besh betol jadi student archi nih..
yes2!!!
(motif letak gambar graduation)