Friday, June 26, 2009

rupanya architecture ukm ni famos di ukm

hmm..
baru ku tahu..
school aku famos jugak kat ukm..
1st day dengar talk pasal pc..
hati aku dah berbunga2 melihat 4 slide show
yang di tayangkan kepada kesemua faci2 yang hadir,
terasa bangga seketika,,
kalaulah sahabat2 school archi aku berada berada
disampingku ketika itu..
nak saja aku jerit..


bukan senang nak tengok school aku di promosikan dikhalayak ramai..
siap ada model lagi yang turut sama membantu..
apakah ianya petanda yang baik kepada school aku kelak??
kenapakah hanya 2 school saja yang terlibat??
mengapa mesti architecture dan medic??
yang lain??
motif??
apekah??









akan bersambung......

Tuesday, June 23, 2009

TERKEJUT

terkesima kejap..
Hi5 Emoticon

memang betul pepatah mengatakan
'dunia sekarang dah takda sempadan'

tengah2 syok mendesign t-shirt sambil berfacebook
tetiba ter'lihat' facebook naik canselor UKM
Dato' Dr Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin
fuyoo.. hebat la..
terus aku add..
kira aku la orang 1st dalam school archi ukm yang jadi 'kawan' dia
bangga siot..
coz aku view friend list dia xde sorang pon add..
hehe
Hi5 Emoticon
~~wing~~








p/s
menunggu ketua jabatan mempunyai facebook
mau add juga..
Hi5 Emoticon

Monday, June 22, 2009

kepada bapak2 di luar

rasa cuma terlambat satu hari je nak wish selamat hari bapak2 sedunia
harap2 bapak2 sekalian sihat2 n terus sukses!!


yeay.. sayangilah mereka seperti mana mereka menyayangi diri kita..

(memang kadang2kala luaran mereka acting biasa saja tidak seperti sayangnya
seorang ibu kepada anak2nya.. tetapi hakikatnya, dalaman mereka sama sahaja
seperti ibu2 semua, menyayangi anak2 mereka.. biasala.. org lelaki xkan menunjuk sangat..
paham2la ye statement ini.. apapun.. ucapkanla terima kasih kepada mereka..
ye.. selamat hari bapa!!)





Sunday, June 21, 2009

perlu atau tidak??



majalah playboy versi braille (khas untuk orang buta)

permintaan si mati supaya van yg akan membawanya
di hias cantik

eyes on Malaysia (baru punya)

bergayut bersama aweks

bergambar bukti berada di tempat kejadian
(nasib baik tak buat peace =P)

menjual aiskrim cone ala2 McDonalds

Saturday, June 20, 2009

LAWAK (cerita untuk lelaki sahaja)

sebelom baca, bersih kan otak anda.. jangan bagi kuning



Qestion: Why is the “69″ position also called the “smokers position?”

Answer: Because while she is smoking the cigar, he is cleaning the ashtray.


Question: Why is sperm donation more expensive than blood donation?

Answer: Because it’s HANDMADE!!


An old man married a young girl. On their wedding night, he showed five fingers to his young wife.

Young girl : “Ooh.. darling! 5 times?”

Old man : “No dear, choose which one do you prefer to start with?”


Man 1 : “My wife is obsessed with cars. While asleep, she holds my bird and says’1st gear, 2nd gear”

Man 2 : “My wife is worse! She puts my bird inside her and say ‘Full tank please’.”


Question : What is the closest thing that is similar to a woman’s period?

Answer : Your salary; it comes once a month, lasts about 5-7 days and if it doesn’t come, it means you are in big trouble!


Question : What is the smallest hotel in the world?

Answer : It’s Vagina Inn because it can only accommodate 1 standing occupant who must leave his 2 baggages outside!


2 prostitutes were in a taxi, on their way home after “work”.

Bitch 1 : I smell sperm!

Bitch 2 : Sorry, I burped! Hi5 Emoticon


renung2kan dan selamat beramal Hi5 Emoticon

Friday, June 19, 2009

mari makan tahi hidung

hmm..
korg pernah x terpikir nak makan tahi hidung yang korang dah korek tu??
aku sendiri pon x pernah terpikir nak makan..
uuu.. rasa apa ntah..
hmm
apekah dia rasa pahit??
atau..

masam2 manis ala2 kat nims island?

rasa BBQ

mungkinah ianya seperti coklat strawberry hadiah pemberian Datuk K
kepada Siti Nurahaliza??
Hi5 Emoticon

apa2 pon rasa ia (yela..lain hidung lain rasanya..)

sebenarnya tahi hidung leh di makan..

xcaya..
tengok nih..



ni aku besarkan sikit..


haha..
memang tahi hidung bagus untuk kesihatan
so korg jangan bazirkan plak lepas ni..
doktor yang cakap k.. bukan aku,

kepada sesiapa yang poket makin nipis
sila praktikkan..

anda mampu merubahnya..
Hi5 Emoticon
mungkin selepas ini, di kafe terdapat nya menu tahi hidung masam manis,

atau sup tahi hidung

atau tahi hidung spicy??
rangupkah??
Hi5 Emoticon


Tuesday, June 16, 2009

WORKING DRAWING

minggu ni dah start kelas working drawing.. haiyoo.. boringnya.. haishh.. xtaula.. aku 1st2 nak amik subjek ni time2 short sem ni mula2 tu rasa cam teruja gak la.. semangat beb.. sekali 1st klas.. adoi.. cam menyesal pon ada.. malas lagila.. yela.. xpaham dowhh..

ha.. ni antara contoh working drawing..

serabutkan.. juling mata aku tengok drawing2 camni..
Hi5 Emoticon
banyak giler simbol.. adeyh..
apa yang lecturer aku cakap time klas sume masuk telinga kiri keluar lubang hidung..
x paham..

after class..
trus kene buat assignment..
Hi5 Emoticon
kantoi.. dahla x paham..
cmne??
sapa nak bantu..
wonderpets dah xleh nak tolong..
coz dia x belajar drawing..

last2 terpaksa pulun jugak..
ha.. skang nih second day class working drawing..
tapi aku dah skip..
x larat.. semalam dah bertarung buat roof plan..
arini nak rehat.. pastu petang ni kot baru sambung balik g kelas..
haishh.. malas betul aku nih..
Hi5 Emoticon



Hi5 Emoticon
lalala... i want nobody nobody but you.. bla..bla..
tetiba plak keluar lagu wonder girl..

Sunday, June 14, 2009

ARCHITECTURE WORKSHOP 2009

salam, finally setelah sekian lama ber'hibernate' kat dalam bilik kat ibu zain ni, akhirnya aku gagahkan juga untuk mengupdate blog.. takut makin lama makin malas..huhu.. actually aku baru balik dari Uitm Shah Alam.. 5 hari stay sana join architecture workshop yg ke 21.. ni kira kali ke dua la aku join workshop.. 1st kat usm.. fuhh.. actually workshop archi ni memang besh.. serius.. coz aku dapat jumpa member2 archi dari school2 lain.. seronok.. xtau nak cakap macamana.. tapi.. kalau aku compare, hmm workshop usm lagi better la dari workshop kat uitm.. hmm myb dari segi theme nampak benda tu work.. n plus makanan kat usm memang besh.. tu yang aku tunggu.. biasala makan mesti no satu.. tapi kat uitm..agak kesian la.. i dunno kat mana silapnya, makanan yang dorang serve kurang memuaskanla.. kalau ikutkan bayaran RM150 aku rasa xla berbaloi sangat.. tp mengenangkan lapar, n plus kene bersyukur dengan apa yang ada.. so nak x nak makan je la.. theme workshop kali ni pon still blur.. RUMI.. boleh siapa2 tolong explain?? nate ape tu?? sampai ke last day, aku sendiri x dapat nak paham maksud RUMI tu sendiri.. maybe aku bukan la dari spesis yg poetic yang suka mengutarakan konsep bla..bla..., bagi aku asal senang paham sudah n most important thing benda tu function dah kira ok..

1st impression aku bila join workshop kat uitm ni, aku expect dorang akan organize sesuatu yang 'wow' 'grand giler'.. coz d previous workshop organized by usm bagi aku sangat2 grand.. with the theme 'PIRATE OF PEARL ISLAND' memang sepanjang berada kat usm aku rasa seperti lanun.. tapi kat uitm aku xtau nak rasa ape.. nothing.. maybe itu antara kesilapan yg mungkin boleh diperbaiki oleh next organizer workshop nanti.. basically aku bukan la nak meng'kondem' Uitm.. but as pengajaran sahaja.. n plus yuran RM150, and its supposed 2 b grand la.. ok whatever.. benda tu dah pun lepas.. yang lepas tu biarla lepas.. (walaupun dalam hati masih terluka.. xpe biar allah yang aturkan semuanya)

ok.. mari bercerita benda2 yang hepi sepanjang aku kat workshop tu.. actually (ish2 byk betul actually) aku proud jugak dengan student school aku yang involved dalam workshop kali ni.. thanx untuk korang semua.. tanpa korang siapala UKM.. thanx kepada sesiapa yang membantu membuat preparation sebelum bergerak ke uitm.. congratez kepada junior2 yang finally 'bergabung' juga and thank u so much kepada senior2 yang turun padang memberi bantuan sepanjang kami berjuang di uitm walau korang semua x terlibat.. u guys memang rock!!

1st day kitorg sampai lebih kurang tengahari macam tu.. so sampai2 kitorang terus pindahkan barang ke tempat masing2.. exhibition kat bilik yg dia sediakan, installation kat tapak sebelah bangunan exhibition.. so lepas dah pindahkan barang dengan tenaga yg ada kitorang balik bilik, kemas2, makan then terus bergegas ke FSPU (fakulti senibina dan perancangan ukur).. time ni kitorg bahagikan kepada 2 grup.. grup yang incas exhibition and grup yang incas installation.. so aku join bahagian exhibition.. set up exhibition.. fuh.. memang penat beb.. dah la nk construct benda tu makan masa.. sebab kitorg recycle balik installation kitorang last year.. so before gerak ke uitm, kitorg tanggalkan kepada unit2 yang lebih mudah untuk di angkut, tapi malangnya setelah mencuba untuk memasangnya kembali.. ha.. amik ko.. susahkan?? haha.. padan muka.. xpe.. mana ada masalah yg x boleh diselesaikan.. haha.. adat dunia, mesti diselubungi masalah.. so kami berusaha dan terus berusaha sehinggala x terdaya dan terpaksa meminta pertolongan dari yang arif.. maka datangla...

wonderpets2..kami datang.. bla..bla..
ape yang penting.. kerjasama..

hak2.. nasib baik ada wonderpets.. kalau x... nak mintak tolong doraemon kat jepun, kartun2 lain sume jauh2.. so yg ada cuma wonderpets terdekat.. so hentam la labu.. tak tuk tek tik.. tadaa.. siap jugak.. exhibition kitorang.. credit gak to kak aida 4 d idea of exhibition desigmm.. ukm menang untuk kategori besh booth exhibition.. huhu.. congratez!!

ok.. grup exhibition dah, time ni grup installation rasanya pon dah siap.. tu atas kerjasama dari wonderpets.. so untuk 1st day barang sume dah settle n then kitorang pergi ke satu tempat tersembunyi untuk practice cheer untuk opening night/ice breaking.. kahkah.. apekah cheer itu.. hmm.. ntahla.. kahkah..

2nd day plak, ada banyak cerita menarik, tapi x larat nak taip.. so cerita benda yang penting2.. ok.. 2nd day ni kira hari performance nite start.. performance nite ada dua hari, iaitu 2nd day, n 3rd day.. so ukm turn pada 3rd day yang ke-4.. ukm punya performance xla segempak mana pon, but ok la.. yang penting sekali orang terhibur dengan performance kita.. yang itu performance ukm mampu lakukan.. congratez.. walaupun x menang, but kitorg menang anugerah best actress.. lakonan kak yin as nenek.. cayokla!!.. cogratez.. so antara u lain yg bertanding..

performance dari UIAM.. johan beb!!.. grand giler tarian dorang.. ala2 step up..

ni dari um.. hmm boleh la.. maybe penari2 dia sexy kot tu yang aziz satar bagi no 2

ni kontijen archi utm skudai.. memang meletop tarian dorang.. tp xde peluang untuk
menang.. maybe xde rezeki.. but performance dorg mmg grand habis.. perfect!!

ha.. ni plak geng ukm.. kitorg guna muzikal gak.. tapi kitorang translate jadi
game.. ada gakla part2 menari antara nenek ngan boboi..

persembahan dari tuan rumah.. dah boleh jangka dah.. huhu.. lite2 je..
moden dance.. tp props guna.. tett..

untuk malam performance nite tu.. UIAM johan.. congratez.. memang layak menang.. second UM.. rasa ada yang lagi better patut menang.. but what to do.. dah rezeki.. 3rd Taylor.. ok la.. boleh menang.. pasal performance dia terlalu abstract nak paham.. best costume.. USM.. gud afford!! memang ceria la korang.. huhu..

hari ke empat.. belah pagi.. aku skip xtvt.. ooo so boring.. yela wat forum pagi2.. apa kejadahnya.. jawapannya aku tidola.. sampai pukul 12 tgh hari.. hak2.. then bangun mandi terus makan tengahari.. pastu pegi tengok presentation installation.. nak support ukm.. caiyok22.. banyak design installation yang gempak2 gak la.. ukm one of ok!!.. aku rasa suppose menang.. well u know.. juri dia tu.. tett.. aku xnak gtau kenapa.. siapa yang berada di lokasi kejadian sahaja tau.. huhu..
antara installation yg bertanding

installation ukm.. hehe.. dah jadi cam ape selepas di edit..

untuk installation UKM dapat anugerah special mention, 1st, Utmkl, 2nd Taylor, 3rd UCSI kalau x silap la.. huhu.... abis je installation kitorg terus bergerak ke padang Shah Alam untuk bermain layang2.. haha.. ni kira pertandingan jugak..

ni grup LDK aku.. grup 1st yg present.. kahkah.. kalah gak..huhu.. nway.. enjoy beb!!

ok.. dah semua aktiviti.. malamnya.. adalah grand dinner... grand kah?? apekah?? no komen.. lupakan pasal 'grand' dinner tersebut.. malam tu enjoy pasal indie band estrella datang perform.. fuyoo cun tu vokalis dia.. x silap liyana kot.. memang style kumpulan nih.. ada cara.. syok.. skang tengah dok tergila2 cari lagu band ni. ramai jugak artis n band buat performance.. anggaplah ianya performance amal.. walaupon tett. huhu.. malam tu gak dak2 archi uitm shah alam buat performance 2 zapin.. persembahan yg bertenaga.. okla.. gud job.. tunggu nanti kalau ukm jadi tuan rumah.. macam2 tarian kitorg bawa.. eceh.. berangan jap..

grup zapin architecture uitm

ni la antara member2 yang join workshop ni.. ada lagi yang x masuk dalam gambar.
masing2 dah cabut larik..
pasal apa..?? haha.. no komen.. huhu..

ok.. hari kelima.. nothing special.. kira hari berkemas jela.. cam biasa semua barang kene simpan balik.. ready untuk meninggalkan uitm.. ok so.. tahun depan xtau lagi giliran siapa.. ukm kah?? harap2 jela.. kalau ukm tuan rumah.. doa2kan jela event tu berjalan dengan jayanya.. huhu.. insyaallah kalau di beri peluang.. kami akan cuba yang terbaik..

btw, thanx kepada semua yang memberikan jasa sebelum,semasa, dan selepas?? workshop.. huhu.. biar allah saja balas jasa korang.. korang memang besh!!.. yeahaa.. jom teruskan support untuk next archi workshop ok.. huhu..