Tuesday, April 19, 2011

kamu TOP atau BOTTOM?



jangan terkejut dengan tajuk yg boleh membawa kontroversi :)
MySpace

sumber : BlogSerius
haha. serius idea yg sangat genius utk mereka2 yg bajet pembersih ataupun memang seorang yg pembersih sejati. korang patut mendapatkan tuala mandi seperti di bawah ini :)

terdapat 2 bahagian iaitu bahagian TOP (utk kepala) dan juga BOTTOM utk kawasan2 sesedap rasa (tempat2 sulit, jiran2 sulit2 dan kawasan yg sama waktu dengannya.)

benda ini sangat praktikal dan sama sekali membantu korg sume utk mengenal pasti bahagian tuala yg perlu digunakan utk mengeringkan kawasan2 tertentu. tuala2 kebiasaann yg kita gunakan ada sesetengah designnya x membantu dari segi marking dan juga designnya tersendiri. jadi x mustahil kadangkala kita ter"lap" muka kita dengan menggunakan kawasan tuala yg di gunakan untuk membersihkan di kawasan sulit. EUWW!

seperti tuala yg aku gunakan, aku akan menggunakan tanda seperti jahitan jenama (seperti di bawah) yg terdapat pada tuala untuk menandakan ianya adalah untuk kegunaan kepala dan badan manakala kawasan lain adalah utk tempat2 yg lebih sensitif. hehe.

Persoalannya perlu ke kesah dengan sume benda ni? kan badan kita, sendiri fahamla!

yes walaupun kawasan tersebut adalah part of dari badan kita, n motif giler kita perlu ueww dengan badan sendiri. YES memang perlu ueww sebab kawasan tersebut mungkin mengandungi bakteria ataupun zarah2 yg kurang menyenangkan (tapi aku punya bersih tau. xde bakteria. HAHA). jadi kita kena KONSIDER.
MySpace

kadang2 tu bagi mereka2 yg x konsider aspek2 kebersihan ni, sebagai contoh bila member2 datang melawat kita, dan tetiba depa ni pegi basuh tangan, plak tu xde pengering tangan, jadi ada yg sesuka hati menggunakan tuala korang sewenang2nya utk meng'lap' tangan mereka. EUWW! x kurang juga ada yg meng'lap' muka mereka menggunakan tuala korang selepas mencuci muka di toilet. EUWW!. DAN ada juga dengan bangganya sanggup berkongsi tuala dengan korg kalau tetiba mereka2 ini x bawa tuala untuk menumpang mandi di tempat korang. aiyooo. OMG! bila kuman2 bersatu. mereka milikmu. EUUUUWW!!
MySpace

jadi kalau korang semua menggunakan tuala di atas, mungkin korang dpt mengelakkan dari penyebaran bakteria, kulat parasit, atau sebagainya tersebar di muka korg yg cantik dan hensem ataupun di muka2 serta bahagian lain membe2 korang. SEKURANG2NYA korang boleh berkata kepada membe korang..

"ko nk tumpang lap tangan dengan muka ko ke? alamak bahagian TOP tuala tu aku x share ngan siapa2, kalau bahagian BOTTOM tu yes. aku memang kongsi dengan sume orang"
MySpace
jadi mungkin membe2 korang akan konsider selepas ini.

selamat mencuba. :)
boleh meng-oder tuala di sini : klik

opss.. jangan ngendap saya. x baik tau! tuhan marah :)

0 buat kecoh: